Przejdź do treści

Przed nami Iluminacje Szczecin 2023 (PL + UA)

11.08.2023
Iluminacje Szczecin
Iluminacje Szczecin

Przed nami najjaśniejsze wydarzenie roku – Iluminacje Szczecin 2023 

Już 14. sierpnia Park Żeromskiego zamieni się w bajkową krainę światła i dźwięku. Kilkanaście instalacji i strefa gastro to nie wszystko. W tym roku, wzorem ubiegłego, Szczecin rozświetli się również za sprawą świetlnych instalacji artystów. Impreza odbędzie się w godzinach 21:00 - 02:00. 

Szczegółowy program znajdziecie tutaj.

Iluminacje

Ілюмінації Щецін 2023 - це місце, де відбувається магія

П'ять унікальних інсталяцій у центрі міста, казкова площа Лотнікув, плаваючі магнолії та атмосферний парк Жеромського - у цих місцях відбуватиметься магія під час п'ятого видання Щецінських ілюмінацій 2023.

14 серпня місто матиме зовсім інший вигляд. Того вечора вулиці, фасади будинків та парки, які ми так добре знаємо, зміняться до невпізнання. Під покровом темряви світло, колір і музика розбурхуватимуть фантазію містян і гостей міста та перенесуть їх у зовсім інший, осяйний Щецін.

Для створення п'ятого Фестивалю ілюмінації ми запросили місцевих художників, світлодизайнерів та візуальних митців, які будуть відповідати за п'ять світлових інсталяцій. Інсталяції будуть пов'язані з історією та ідентичністю Щеціна. Не бракуватиме елементів природи, зелені та морської тематики.

Ілюмінація на будівлі Ратуші

На фасаді Шпинатового палацу відвідувачі побачать квіткову ілюмінацію, натхненну флорою Щеціна. Під час проекцій на двох крилах будівлі будуть відображатися квіткові мотиви, добре відомі всім жителям Щеціна: магнолії, крокуси, троянди та декоративний часник.
Автором проекту є Multidekor - компанія, яка є лідером на польському ринку світлових декорацій.
Місце розташування: Щецінська ратуша, площа Армії Крайової.

"Тінь" Шимборської

Цей світловий проект є даниною пам'яті Віславі Шимборській з нагоди сторіччя від дня її народження. Ілюмінація буде зображати поетесу, а також проектуватимуться уривки з її віршів. Під час проекції ми почуємо твори авторки у виконанні, зокрема, акторів Театру Польського та Гражини Саполовської.
Місце проведення: Огроди Середмістя, вул. Великопольська, 19.

Наближення моря до Щеціна

Світлова інсталяція студентів Академії мистецтв у Щеціні, які захоплюються комп'ютерною графікою, ілюстрацією, концепт-артом, коміксами, анімацією та комп'ютерними іграми. Світловий проект складатиметься з шестиметрової морської змії, розташованої біля пам'ятника Моряку, та додаткових світлових декорацій, в тому числі медуз, що світяться. На задньому плані будуть звучати шантові музичні твори.
Місце проведення: Пам'ятник моряку, проспект Яна Павла ІІ

Неминуча трансформація? Під безпечною парасолькою природи.

Проект Щецінської майстерні Floral Concept Store квіткового магазину "Pod Żółtą Różą", який вже зачарував публіку своєю інсталяцією під час минулорічних заходів.

Цьогорічна конкурсна робота - це поєднання квіткових прикрас та елементів, що символізують світ технологій. Фігура, яка буде створена цього року, відображає сучасний стан людини - її підвішеність між природним світом, до якого вона належить, і світом штучного інтелекту.

Місце проведення: площа Адамовича (на перетині проспекту Яна Павла ІІ, проспекту Визволення та проспекту Неподлеглості).

Спрага до життя
Інтерактивна інсталяція найвпізнаванішого стріт-арт художника Польщі Пьотра Паука (Lump), який знайшов свою пристань у Щеціні. Проект складатиметься з двох частин. Перша складається зі сталевих літер, демонтованих з вивіски «ЗАВОД ВІТРИЛЬНИХ ПОСЛУГ» ("ZAKŁAD USŁUG ŻEGLUGOWY"), які, формуючи новий слоган, відсилають до історії Щеціна і створюють простір для роздумів. Другим елементом інсталяції буде маятникова гойдалка, створена зі світлофорів, які, коливаючись, будуть підсвічувати напис.

Місце розташування: площа Солідарності

Це ще не всі світлові інсталяції, які будуть створені в рамках заходу. Проходячи Алеєю фонтанів, можна буде побачити плавучі магнолії, тобто ліхтарі з намірами, які були створені під час літніх воркшопів та таборів. Сквер Авіаторів також видозміниться, на ньому з'явиться освітлений дитячий майданчик, повний казкових персонажів. Унікальною може виявитися і поїздка на велосипеді BikeS. На станції Помнік Міцкевича-Щербцова з 21:00 можна буде взяти напрокат 10 спеціально підсвічених екземплярів.

У ніч з 14 на 15 серпня всі дороги приведуть до парку Жеромського, де буде битися серце світлового Щеціна. Відвідувачів зустрічатимуть 10 світлових інсталяцій, розташованих на алеях парку. Мами з колясками матимуть у своєму розпорядженні карти, а завдяки підсвіченим вказівникам точно знатимуть, в який бік йти, щоб нічого не пропустити. Крім того, на частині вулиці Плантової буде облаштована Зона вуличної їжі з фуд-траками. У парку також можна буде відвідати сховану між деревами дискотеку із зеленим "паркетом" та зону відпочинку з шезлонгами та пивними кіосками.

Усі новини та найцікавіші події можна знайти на нашому сайті www.iluminacjeszczecin.eu  та на сторінці події Ілюмінації Щецін 2023 у Facebook.